Coördinator PR & Marketing

(m/v) voor WIRWAR Producties

WIRWAR producties zoekt:

Een Coördinator PR & Marketing voor 8 uur per week | Vacature voor een betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-06-2022

WIRWAR Producties is een Haarlems circustheatergezelschap onder leiding van artistiek leider Laura van Hal en zakelijk leider Tamara Keasberry (Bureau tamtam).

WIRWAR maakt voorstellingen op het snijvlak van hand-to-hand acrobatiek, dans en fysiek theater. Onze primaire doelgroep is jong, schoolgaand publiek (4-12 jaar). WIRWAR speelt zowel besloten schoolvoorstellingen als vrije voorstellingen in theaters in Nederland en België. Daarnaast spelen wij voorstellingen op festivals en op scholen. Naast onze voorstellingen bieden wij educatieve programma’s aan.

WIRWAR Producties maakt circustheatervoorstellingen met professionele acrobaten. Onze voorstellingen zijn dynamisch, spannend en humorvol, met een serieuze thematiek. Door circus met dans en fysiek theater te combineren, geven we een diepere betekenis aan spectaculaire acrobatische toeren. Onze missie is het creëren van hoogwaardige circustheatervoorstellingen voor een jong publiek met ‘functioneel circus’ als uitgangspunt. Onze circustheatervoorstellingen hebben een sterke theatrale basis, die daardoor bijdragen aan de diversiteit binnen het jeugdtheateraanbod en aan de ontwikkeling van Het Nieuwe Circus in Nederland.
In de komende drie jaar maakt WIRWAR Producties twee theatervoorstellingen; HOKJE (2023) en LAAG (2024) een coproductie met muziektheatergezelschap Frisse Oren. Daarnaast maken wij een korte voorstelling van LAAG voor zowel festivals als scholen. Ook zullen wij de theaterversie van de voorstelling BONJE (2022) hernemen.

WIRWAR Producties zoekt per 1 september 2022: een coördinator PR, marketing & communicatie voor gemiddeld 1 dag per week (flexibel in te zetten tijdens piek- en dal-periodes). Het betreft een betaalde functie (zzp/freelance), beloning conform cao Toneel en Dans.


De functie

De functie is tweeledig in te vullen. Je werkt zowel strategisch als uitvoerend. Je begeleidt en maakt de publiciteit, marketing en communicatie van de voorstellingen in 2022 tot en met 2024. Je bent flexibel inzetbaar, mochten daar nog enkele extra activiteiten bijkomen. Je beschikt over een vlotte pen en kan schakelen tussen de juiste ’tone of voice’ voor verschillende uitingen; op social media, in algemene publiciteit, via persbericht, of in beleidsmatige materialen. De wereld van pers en media in de (podium)kunsten is je bekend. Je bent in staat om mee te denken over het vergroten van het publieke draagvlak en het betrekken van nieuwe doelgroepen en individuen, van toeschouwer tot donateurs. Je bent het directe aanspreekpunt voor alle zaken met betrekking tot PR, marketing & communicatie.

Indien nodig vertegenwoordig je de stichting bij externe organisaties en evenementen. Daarnaast onderhoud je de website en social media. Je stelt publiciteitsteksten, nieuwsbrieven en persberichten op. Je draagt zorg voor de uitvoerende taken met betrekking tot het randprogramma. We zijn op zoek naar iemand die creatief mee kan denken over wat er voor het specifieke werk van WIRWAR Producties nodig is. Iemand die ervaring en/of kennis heeft met de (inter)nationale circuswereld is een pre. We zoeken een creatief persoon die verder durft te denken dan de bestaande uitingsvormen.


Wat vragen wij?

  • Je hebt affiniteit met jeugdtheater en specifiek circustheater.
  • Je hebt werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Je beschikt over een academische of hbo-opleiding en denkt en werkt op dat niveau.
  • Je kunt omgaan met het spanningsveld tussen het creatieve maakproces en de organisatorische belangen.
  • Je spreekt en schrijft vlot Nederlands en Engels.
  • Je beschikt over de kennis van, en hebt aantoonbare ervaring met e-marketing, contentmanagementsystemen en het gebruik van social media.
  • Je bent communicatief, flexibel, open, stressbestendig, nauwkeurig, initiatiefrijk en open ingesteld.
  • Je kunt goed organiseren en plannen en ook zelfstandig werken.

Wat bieden wij?


Een belangrijke en uitdagende functie binnen een kleine flexibele organisatie, waar open, positief en constructief gewerkt wordt aan de verdere ontwikkeling en positionering van WIRWAR Producties in zowel binnen- als buitenland.


Meer informatie of reageren?


Geïnteresseerden worden gevraagd een korte motivatiebrief te schrijven waarin zij zichzelf en hun interesses uiteenzetten met daarbij een cv. Voor meer informatie over de organisatie en de functie kun je contact opnemen met Tamara Keasberry, zakelijk leider, 06-414 859 82 of Tamara@wirwarproducties.nl.

Aanmelden

Reageer vóór 30 juni 2022 via Tamara@wirwarproducties.nl. De sollicitatiegesprekken worden (in principe) op dinsdag 5 juli ingepland.

WIRWAR Producties krijgt van 2021 tot en met 2024 structurele ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten.